Search

 

Tongelsbos

In onze school
Hebben we een doel
Werken we op maat
Bieden we een krachtige leeromgeving
Mogen we fouten maken
Geven we nieuwe kansen
Tonen we respect voor iedereen
Zijn we christelijk geïnspireerd
Leven we samen
Voelen we ons goed
Kunnen we buiten-gewoon groeien


Published on zaterdag 18 april 2020

UPDATE: Wat na de paasvakantie

Beste ouders
Beste leerlingen 

Jullie hebben allicht ook de nieuwsberichten gevolgd in verband met de verlenging van de Corona Maatregelen. De Nationale Veiligheidsraad heeft ook voor de scholen de opschorting van de lessen verlengd tot 3 mei 2020.

Voor de leerlingen betekent dit dat ze na de paasvakantie nieuwe leerstof aangeboden krijgen in de vorm van pre-teaching. Pre-teaching wil zeggen dat we enkel essentiële leerstof aanbieden vanop afstand, rekening houdend met de individuele noden van de leerlingen. De leerkrachten komen op deze leerstof later terug in de klas.  

Onderwijs Vlaanderen legt in onderstaand filmpje uit wat je kind leert na de paasvakantie.

image.png

  https://youtu.be/Qwh4VJKakLY

 

Hoe wij in onze school afstandsleren organiseren en wat hier allemaal komt bij kijken, zetten we hier voor jullie op een rij.

  • De leerkrachten van een klas geven een overzicht van hun leerstof en opdrachten, via één gezamenlijk weekschema per klas. In dit weekschema staat wat de leerlingen moeten doen, waar de leerlingen de taken en opdrachten kunnen vinden en wanneer en hoe ze moeten ingediend worden. Bij het opstellen van dit schema houden de leerkrachten er rekening mee dat de jongeren dagelijks maximaal 3 tot 4 uren voor de school werken. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen bij het samenstellen van de leerstof en de opdrachten.
  • In een tweede weekoverzicht staan de livemomenten gepland waaraan leerlingen kunnen deelnemen of in gesprek kunnen gaan met klasleerkrachten.
  • De weekschema's worden jullie op een vast moment in de week door de klastitularis via een bericht op Smartschool doorgestuurd. 
  • Omdat we het belangrijk vinden om onze leerlingen goed op te volgen worden sommige opdrachten geëvalueerd. Leerlingen krijgen punten en/of commentaar van de leerkracht. De punten worden niet mee verrekend in de eindbeoordeling van de leerlingen.
  • Afhankelijk van de de klas, de opleidingsvorm, de richting waarin je zoon of dochter zit zal er nog specifieke informatie volgen. De klastitularissen doen er alles aan om jullie zo goed mogelijk te informeren, om regelmatig contact te nemen, om te bevragen hoe het thuis gaat...
  • Wat de eindevaluaties, de examens, de kwalificaties betreft wachten wij als school de richtlijnen van de overheid af. 

Hoe kan je als ouder helpen bij het schoolwerk?  

  • Zorg voor structuur, bekijk met je zoon of dochter wanneer er tijd voor school vrijgemaakt kan worden en plan samen de werkblokken. 
  • Probeer een rustige werkomgeving te creëren. 
  • Afwisseling tussen schoolwerk en ontspanning is zeker aangewezen. 
  • Ondersteun en moedig je jongere aan. Bij inhoudelijke vragen kan de leerling zelf een beroep doen op de vakleerkracht. 

Heb je nog vragen of bezorgdheden neem dan gerust contact met de school, dit kan via een bericht op Smartschool of telefonisch 014/53 81 81.

Als school vinden we leren uiteraard belangrijk, maar jullie gezondheid vinden we nog veel belangrijker. Daarom proberen we jullie zo goed mogelijk te begeleiden vanop afstand de volgende weken. We willen jullie in ieder geval heel erg bedanken voor de manier waarop jullie met ons samenwerken in deze bijzonder moeilijke omstandigheden.

 

Vriendelijke groet

Ilse van de Vreugde 

directeur BuSO Tongelsbos

 

Comments (0)Number of views (305)

Author: Tim Baeyens

Categories: Nieuwsberichten BUSO

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2020 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top