Search

 

Tongelsbos

In onze school
Hebben we een doel
Werken we op maat
Bieden we een krachtige leeromgeving
Mogen we fouten maken
Geven we nieuwe kansen
Tonen we respect voor iedereen
Zijn we christelijk geïnspireerd
Leven we samen
Voelen we ons goed
Kunnen we buiten-gewoon groeien


Published on woensdag 29 april 2020

UPDATE!!! Heropstart van de scholen vanaf 15 mei

Beste ouders

Beste leerlingen

 

Als alles goed gaat starten we zeer binnenkort terug op. Op vrijdag 15 mei zullen een aantal klassen van onze 5de jaars en ABO van OV3 en onze 6de jaars van OV4 de eer hebben om als eersten terug door de schoolpoort te wandelen. Andere klassen van 6DZ of het 5de jaar en ABO zullen maandag 18 mei starten.

 

Wat betreft de HEROPSTART

De overheid bepaalt welke groepen van leerlingen mogen heropstarten. Dat wil ook zeggen dat alle andere leerlingen NIET mogen heropstarten, ook niet als we dit zouden willen. De heropstart moet beantwoorden aan strikte voorwaarden inzake fysieke afstand, hygiënemaatregelen, veiligheidsvoorschriften ….

Uiteraard is ieders veiligheid en gezondheid prioritair!

De leerlingen van 6DZ (OV4) en het 5de jaar en ABO (OV3) komen gedurende 2 volle dagen per week naar school. Praktijkvakken zijn immers moeilijker vanop afstand te organiseren. De leerlingen van deze klassen zullen zo snel mogelijk hun aangepast lessenrooster krijgen. We leggen op school de nadruk op de praktijkvakken. De verschillende klasgroepen zullen zoveel mogelijk over de lesweek gespreid worden zodat er zo weinig mogelijk leerlingen op school en op de lijnbussen zitten.

Op basis van een evaluatie door de overheid kunnen ten vroegste vanaf 29 mei misschien ook andere leerjaren met lessen op school starten.

Wat betreft de OPVANG

Als jullie opvang nodig hebben voor jullie zoon of dochter vragen we om daarvoor in te schrijven:

  • minimum 2 werkdagen vooraf
  • telefonisch tijdens de schooluren op 014 53 81 81
  • via Smartschool in een bericht naar Chantal Vangenechten
  • via mail aan info@buso.tongelsbos.be

Ook op de opvang moet aan een aantal zeer strenge voorwaarden voldoen wat betreft fysieke afstand, hygiënemaatregelen, veiligheidsvoorschriften. Daarom is het zeer belangrijk dat wij vooraf weten hoeveel leerlingen wij in de school moeten opvangen.

Wat betreft de PRETEACHING

Voor de leerlingen van de andere leerjaren blijft ‘preteaching’ via afstandsonderwijs van toepassing. De klastitularis van jullie zoon of dochter blijft in contact en stuurt wekelijks de weekschema’s door met opdrachten en livesessies.

Beste ouders, beste leerlingen, ik wil jullie oprecht bedanken voor jullie inzet en jullie harde werk. Een dikke pluim! Verder hoop ik dat we jullie heel binnenkort allemaal terug mogen verwelkomen op de school. Jullie worden gemist!

Vriendelijke groet

Ilse van de Vreugde
Directeur

Comments (0)Number of views (383)

Author: Tim Baeyens

Categories: Nieuwsberichten BUSO

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2020 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top