Search

 

Tongelsbos

In onze school
Hebben we een doel
Werken we op maat
Bieden we een krachtige leeromgeving
Mogen we fouten maken
Geven we nieuwe kansen
Tonen we respect voor iedereen
Zijn we christelijk geïnspireerd
Leven we samen
Voelen we ons goed
Kunnen we buiten-gewoon groeien


Published on zaterdag 21 april 2018

Op zoek naar Postkaartjes

Verstuurd vanuit alle hoeken in de wereld

Op zoek naar Postkaartjes

De leerlingen uit de Uilenklas van het lager buitengewoon onderwijs Tongelsbos in Tongerlo (Westerlo) zijn een project gestart waarin ze op zoek gaan naar postkaartjes, verstuurd vanuit alle hoeken in de wereld.

Samen met Juf An Duysters zijn Sophia, Yaro, Shanti, Gillian, Sebastian en Carlito uit de Uilenklas (10-13 jaar) op zoek naar postkaarten uit het buitenland. “In de Uilenklas zitten kinderen met gedragsproblemen. Voor hen is het moeilijk om geconcentreerd te blijven”, vertelt Juf An. “Daarom ben ik op zoek gegaan naar een project waarbij ze erg betrokken kunnen worden en waardoor ze meer kunnen leren over bepaalde landen, hun klimaat en hun taal.”

Op een avond kwam An op het idee. Vervolgens lanceerde ze een Facebookoproep met de vraag om vanuit het buitenland postkaarten te sturen naar de school. “De leerlingen waren heel enthousiast en postten de oproep in verschillende talen op onze Facebookpagina.” Al snel kwamen er verschillende reacties van mensen die iemand kennen die in het buitenland woont.

“Een vriendin van onze busjuf woont in Zweden”, zegt Yaro. “En mijn nicht en neef wonen in Zimbabwe”, vertelt Gillian. De kinderen maakten zelf een brievenbus en hebben een wereldkaart waarop ze de landen kunnen aanduiden. Wie iemand kent in het buitenland of wie zelf graag een postkaart verstuurt vanop vakantie, kan dit nog tot aan het einde van het schooljaar.

Comments (0)Number of views (1909)

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2020 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top