Search

 

Tongelsbos

In onze school
Hebben we een doel
Werken we op maat
Bieden we een krachtige leeromgeving
Mogen we fouten maken
Geven we nieuwe kansen
Tonen we respect voor iedereen
Zijn we christelijk geïnspireerd
Leven we samen
Voelen we ons goed
Kunnen we buiten-gewoon groeien


Published on woensdag 27 februari 2019

Lieven Boeve verlegt zijn grenzen in Tongelsbos

Lieven Boeve verlegt zijn grenzen in Tongelsbos

Gisteren, dinsdag 26/02/2019, kreeg onze school in de namiddag bezoek van Lieven Boeve, directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs. Hij bezocht zowel het buitengewoon lager onderwijs (BLO Tongelsbos) als het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO Tongelsbos).

Zijn bezoek startte met een uitgebreide maaltijd bereid door de leerlingen van de afdeling Onderhoudshulp in instellingen en professionele schoonmaak van het BuSO.
Daarna stonden enkele interactieve klasbezoeken op de planning. Zo ging hij langs bij de klas Herten, klas Bijen en klas Kikkers van het BLO. Tijdens de rondgang kwam hij ook enkele leerlingen en een leerkracht tegen die op het domein op wandel waren met de ezels. (zie foto’s)
In het BuSO bezocht hij de werkplaats van de afdeling Werkplaatsschrijnwerker en woonde hij kort een les Techniek bij in het 1ste leerjaar Bc. (zie foto’s)
In het reptielenlokaal van de afdeling Dierenzorg verlegde hij zijn grenzen. Hij hanteerde er de koningspython. (zie foto’s)

Deze leerrijke namiddag werd afgesloten met een boeiend panelgesprek. Hierin zetelden leerkrachten en paramedici van BLO en BuSO en kwamen issues uit de dagelijkse praktijk aan bod. Zo werd stilgestaan bij de veranderende problematieken bij de leerlingen, de hoge werkdruk bij het personeel en de gevolgen van het M-decreet voor de school. Ook de modernisering van het secundair onderwijs, die onvoldoende rekening houdt met de noden van de leerlingen met een autismespectrumstoornis, werd aangekaart.
Tijdens het panelgesprek stond de kracht en het engagement van alle medewerkers van beide scholen op de voorgrond. Zo kon hij ervaren dat het Tongelsbosteam werkt met een warm hart voor alle leerlingen en hen steeds weer nieuwe kansen geeft.

Later op de dag verscheen er een tweet van Lieven Boeve dat hij onder de indruk was van de ijzersterke aanpak door een sterk lerarenteam vanuit een inspirerende visie!

Comments (0)Number of views (1347)

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2020 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top